Viborgs tophold taber til dameligaens bundprop

Christian Dalmoses Viborg-mandskab tabte lørdag til Sønderjyske, der ligger til nedrykning fra dameligaen.

VHK publikum.jpg

Der er ikke langt fra succes til fiasko i sportens verden. Det måtte træner Christian Dalmose og Viborgs HK's håndboldkvinder sande lørdag, hvor holdet var på besøg hos Dame Håndbold Ligaens bundprop fra Sønderjyske. 

Dalmoses tophold, der for en uge siden vandt pokalfinalen over FC Midtjylland, tabte ganske uventet med 25-27 i Aabenraa. Hjemmeholdet kom bedst fra start og gik til pause foran 15-11. Det lykkedes viborgenserne at få kæmpet sig foran i de sidste 30 minutter, men i slutfasen var Sønderjyske stærkest. 

Sejren var Sønderjyskes blot anden i denne sæson - og det var samtidig Viborgs andet nederlag i 10 ligakampe. Viborg havde flere profiler som Rikke Skov og Sanja Damnjanovic på skadeslisten. Skov er ude med en korsbåndsskade og kommer sandsynligvis ikke i aktion mere i denne sæson. Samtidig har Dalmose blot kaldt til træning to gange forud for lørdagens ligakamp, og Viborgs sparsomme træning forstod Sønderjyske at udnytte til fulde. 

Viborg topper ligaen med 16 point. Randers HK har ligeså mange point på andenpladsen, mens FCM og Team Tvis Holstebro følger lige efter med 15 point. Viborgs forfølgere har alle spillet en kamp færre end topholdet. /ritzau/