Viborgs håndbolddamer sender Nykøbing ud af Europa

Det blev til endnu en sejr til Viborg HK over Nykøbing Falster Håndbold i kvartfinalen i EHF Cuppen.

VIborg HK er klar til semifinalen i den europæiske klubturnering EHF Cuppen efter en sejr over Nykøbing.

Dansk kvindehåndbold har succes i EHF Cuppen, og lørdag mødtes to danske klubber i en af kvartfinalerne. Viborg HK vandt hjemme med 24-19 over Nykøbing Falster Håndbold i returkampen i kvartfinalen. Den første kvartfinale havde Viborg vundet med 28-20, så samlet var der tale om en overbevisende sejr på hele 52-39.

Hvis Nykøbing-spillerne skulle gøre sig forhåbninger om at skabe en overraskelse, så krævede det en god start. Nykøbing kom da også foran 1-0, men det var den eneste føring, som udeholdet blev noteret for i hele opgøret.

Viborg svarede hurtigt igen og kom foran 6-2, og senere var hjemmeholdet også foran med 10-5. Nykøbing fik reduceret til 9-13 inden pausefløjt, men kvartfinalen virkede allerede afgjort.

I anden halvleg fulgtes de to danske ligarivaler ad, og det blev mere jævnbyrdigt, men spændingen udeblev. Søndag er yderligere to danske hold i aktion, da Team Esbjerg tager imod russiske Kuban Krasnodar. Vestjyderne vandt den første kamp med hele 37-24. Med fordel af hjemmebane i returmødet ligger det derfor til avancement for Esbjerg.

Danmark er i det hele taget flot repræsenteret i turneringen, hvor også Herning-Ikast søndag skal i aktion. Herning-Ikast vandt hjemme med 34-26 over kroatiske Podravka Koprivnica i de to klubbers første møde i jagten på en plads i semifinalen. Så det kunne sagtens ende med tre danske hold blandt de fire bedste i turneringen, der rangerer under Champions League.