Viborggenser blev danmarksmester

Christina Shifris deltog her til aften i DM i 100 kilometer i Viborg. Hele dagen lå hun som favorit, og det endte hun med at leve op til. Hun vandt nemlig løbet.

Christina Shifris fra Viborg er danmarksmester.
Christina Shifris fra Viborg er danmarksmester.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Mens nogle løber i 24 timer i Viborg, er der andre, der løber i lidt kortere tid. Men det betyder ikke, at de ikke løber langt. 25 ultraløbere deltog nemlig i DM i 100 kilometer. Det betyder, at de løber 17 og en halv gange rundt om Søndersø i Viborg.

- Det kræver selvfølgelig noget træning. Man skal have mange kilometer i benene, og så kræver det rigtigt meget mental styrke oppe i hovedet. For et 100 kilometer løb starter først rigtigt efter 70 kilometer eller noget i den stil, siger arrangør af DM i 100 kilometer, Bjarni Rom-Jensen.

En af deltagerne var Christina Shifris fra Viborg Atletik og Motion. Sidste år blev hun nummer to, og i år var hun så favorit til at vinde løbet.

- Jeg synes, hun ser godt ud. Jeg tror egentlig, regnvejret, og at der ikke har været så meget blæst, har passet hende fint, siger Anne With Søderberg, som er hjælper til Christina Shifris under årets DM.

1:44
I forbindelse med 24 timers løb afholdes DM i 100 kilometer løb. Lokale Christina Shifris er favorit til at vinde.

Godt løbende

Under løbet så det godt ud for Christina Shifris. Hun var godt løbende, og allerede efter de første 50 kilometer lå hun til at vinde løbet.

- Hun har et kvarter ned til den næste, men på 100 kilometer kan et kvarter forsvinde hurtigt. Det er nogle helt andre marginaler, vi har her, siger landstræner for ultraløberne, Jesper Olsen.

Og Christina Shifris levede op til favoritrollen. Hun blev nemlig Danmarksmester og kom ind efter ca. 8 timer og 43 minutter. Noget, de er meget stolte af i klubben.

- Det er helt fantastisk, siger Bjarni Rom-Jensen, som også er en del af Viborg Atletik og Motion.

Herunder kan du se, hvad deltagerne til 24 timers løbet laver, når de ikke løber.