Viborgenser godt på vej mod toppen af Mount Everest

Rasmus Kragh vil bestige Mount Everest - alene og uden kunstig ilt. Han har klaret de første 5200 meter, og snart tager han hul på den sidste del.

1:33

27-årige Rasmus Kragh fra Viborg er lige nu i gang med sit livs største bedrift på verdens højeste bjerg, Mount Everest.

Han befinder sig lige nu i 5200 meters højde med omkring 70 andre bjergbestigere i den såkaldte base camp. Om en uge vil han - hvis vejret tillader det - gøre det endelige forsøg på at nå toppen i 8848 meters højde.

Det særlige ved Rasmus Kraghs forsøg er, at han vil bestige bjerget helt uden at bruge kunstig ilt. Størstedelen af de 2.500 personer, der tidligere har nået toppen, har brugt iltflasker som vigtige livsliner, men det bliver ikke en hjælp, som Rasmus Kragh kommer til at benytte sig af. Han vil gøre forsøget helt uden brug af iltforsyninger. Og for at toppe præstationen vil han gøre det solo - som blot én af 10 personer gennem tiden.  

Netop nu viser vejret på bjerget sig fra sin bedste side - men samtidig vidner over 200 dødsfald på bjergsiden om den farefulde rejse, Rasmus Kragh står over for. I dag fangede vi ham på en telefon kort tid før, det går løs, og det kan du se og høre i videoen øverst i artiklen. 

5:16
Den tidligere eliteløber Rasmus Kragh fra Viborg vil nemlig til tops i Himalaya på sin helt egen måde.