Viborg vil tilbage i regionsrådet

Politikere i Viborg går nu sammen på tværs af partier for at blive valgt til regionsrådet

Selvom Viborg er en af de store kommuner i Region Midtjylland, har domkirkebyen ikke været repræsenteret i regionsrådet i fire år. Det vil to politikere lave om på. Derfor samarbejder socialdemokrat Ole Jepsen og venstremand Ib Bjerregaard på tværs af partifarver for at Viborg får en stemme i Region Midtjylland.

-Det er vigtigt, for når de store beslutninger om placering af infrastruktur, arbejdspladser og alt mulig andet skal tages, så tror vi på, at Viborg vil stå stærkere ved at have en stemme i regionsrådet, siger Ole Jepsen, regionsrådskandidat, Soc.dem.

I forsøget på at overbevise Viborggenserne om at stemme lokalt, har de to lokale kandidater blandt andet været på gaden sammen for at snakke med vælgere. En god idé, synes borgmesteren. Han mener også, at det er vigtigt med mindst én viborggenser i regionsrådet.

- For mig handler det her det om, at vi har nogen fra Viborg-området, der er valgt i regionsrådet til at skubbe på en dagsorden, når vi har brug for det, siger Søren Pape Poulsen