Håndbold: Viborg vil tænke alternativt for at komme ud af krisen

I mange år havde de partoukort til kampene om det danske mesterskab. I øjeblikket er Viborg HK i en stor både økonomisk og sportslig krise.

Viborg HK
Foto: Nikolaj Madsen, TV MIDTVEST

Guld, guld og mere guld. 

Danske mesterskaber på samlebånd og sågar triumf i turneringen over dem alle, Champions Leauge. 

I mange år var Viborg og kvindehåndbold nærmest synonym med hinanden.

Sådan er det ikke mere. 

Viborg HK hænger efter i topstriden i dameligaen og økonomisk står det også skidt til. I denne uge blev klubbens direktør gennem de sidste fire år, Henrik Dahl, fyret. Han er nu erstattet af den tidligere bestyrelsesformand Jørgen Hansen.

-  Jeg skal ikke være i det job her længe, det handler om at vi skal finde ud af, hvad vi vil. Det her er et spørgsmål om, at vi sparer hvor vi kan, fortæller Jørgen Hansen til TV MIDTVEST. 

Anpartsselskabet bag Viborg HK har de seneste tre år leveret solide underskud i millionklassen. Det betyder, at virksomhedens egenkapital nu også er gået i minus. Hvis klubben skal kunne fortsætte med håndbold på første klasse, så skal egenkapitalen genoprettes. Ellers kan klubben grundet strenge økonomiske krav blive nægtet at skrive nye kontrakter. 

Misforstået kapløb om titler

På Viborg Stifts Folkeblad følger man klubben tæt. En klub der for fem år siden også var ved at gå konkurs, men i sidste sekund undgik at måtte dreje nøglen om. 

- Klubberne presser hinanden på urealistiske regnskaber til urealistiske lønniveauer og så går det galt, siger chefredaktør på Viborg Stifts Folkeblad Lars Norup. 

Selvom det hele ser skidt ud, så tror Lars Norup ikke klubben er truet på eksistensen. 

- Der er så mange der holder af klubben. Hvis det skulle komme dertil, så vil de være klar med en hjælpende hånd for at afværge en konkurs, siger Lars Norup. 

Viborg HK er aktuelt nummer syv i kvindernes håndboldliga. 

2:07
Se hele indslaget om Viborg HK her