Viborg Venstre om Rohdes skifte: Ærgerligt og overraskende

Venstres næstformand i Viborg er ærgerlig og overrasket over Jens Rohdes udmeldelse og skift til Radikale Venstre.

Jens Rohde var ud over at være medlem af Europa Parlamentet også viceborgmester i Viborg Kommune. Nu skifter han parti, og det ærgrer Venstres næstformand i Viborg.

- Jeg er ærgerlig på Viborgs og på Viborg Venstres vegne. Vi har haft et godt samarbejde med Jens, og jeg var klar til at bakke ham op i valgkamp. Alt lå klar til, at han skulle være vores borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg, siger Ib Bjerregård.

For ham kom Rohdes udmeldelse som en overraskelse.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Jens har en anden holdning til flygtninge- og udlændingepolitikken, end Venstre har, men jeg har overrasket over, at han melder sig ud. Og jeg havde ikke forventet, at han ville skifte parti, siger Ib Bjerregård.

Jens Rohde orienterede borgmester Thorsten Nielsen lørdag aften, inden det blev meldt ud offentligt.

- Da Jens Rohde ringede, vidste jeg godt, der var noget galt. Men jeg er ikke overrasket. Det er klart, at der har været noget røre, og det måtte jo ende ud i et eller andet, siger Thorsten Nielsen, der går ind samarbejdet fra 1. januar og ser fremad.

Venstres byrådsgruppe i Viborg mødes senere i dag. Her skal de drøfte den ekstraordinære situation med henblik på en foreløbig fremtidig strategi.

- Vi skal drøfte, hvordan vi skal samarbejde i byrådet. Vi ønsker jo alle det bedste for Viborg. Jeg tror bestemt stadigvæk, at vi kan samarbejde om det lokalpolitiske, men han bliver enemand i det radikale, siger Ib Bjerregård.