Viborg-topscorer Curth: Matchvinder med hovedstød

Jeppe Curth sendte for alvor spænding ind i nedrykningsspillet, da han headede sejren hjem mod AaB.

Jeppe Curth blev matchvinder med hovedstød til 1-0 i dagens kamp mellem Viborg FF og AaB
Jeppe Curth blev matchvinder med hovedstød til 1-0 i dagens kamp mellem Viborg FF og AaB
Foto: Arkiv

For ni år siden blev Jeppe Curth topscorer i landets bedste fodboldrække, da han med AaB vandt det danske mesterskab.
    
Lørdag eftermiddag sparkede han så sin gamle klub ind i nedrykningskampen og gav i stedet fornyet håb til sin nuværende klub, Viborg FF. Curth blev matchvinder med sit hovedstød til 1-0 efter en time.
    
- For os er det en spændende pulje, og det bliver helt vildt sjovt. Det er svært at forudse. Vi har alt at vinde, for vi var nærmest blevet dømt ude, siger den 33-årige angriber.
    
Men tingene kunne have set anderledes negative ud for Jeppe Curth.
    
Sidste sæsons Viborg-topscorer sad i efteråret ude i et halvt år med en diskusprolaps i ryggen - en skade, der fik den tidligere superliga-topscorer til at overveje et karrierestop.
    
- Jeg havde da perioder, hvor jeg tænkte, om jeg overhovedet kunne komme tilbage. Selvfølgelig spekulerede jeg på, om det nu var slut, siger han.
    
- Heldigvis gjorde træningen det muligt at komme tilbage. Jeg er kommet i form og har fået tillid. Det er rart at kunne betale lidt tilbage.

Har prøvet en masse
    

Viborg-træner Johnny Mølby glæder sig over at have Jeppe Curth klar til de afgørende kampe i nedrykningsspillet.
    
- Som leder er han spiller, der har prøvet en masse. Han lever af sin klogskab. Han ligger i mellemrummet og kan komme fra anden række. Han har en fantastisk timing, siger Johnny Mølby.
    
Hovedpersonen erkender, at niveauet ikke er det samme, som da han scorede for AaB mod Manchester United på Old Trafford i Champions League i 2008.
    
- Man bliver klogere med alderen, og jeg er ikke lige så dygtig som tidligere, men heldigvis er jeg stadig dygtig nok til engang imellem at putte en enkelt ind.
    
- Nu, hvor jeg er kommet tilbage, har jeg mistet et halvt år på topplan. Så har jeg et halvt år tilbage i banken. Sådan ser jeg det, siger han med et grin.
    
Jeppe Curths kontrakt med Viborg udløber til sommer.