Viborg tabte stort på hjemmebane

Viborg HK tabte på hjemmebane mod gæsterne fra København Håndbold.

Ann Grete Nørgaard og Viborg HK tabte til gæsterne fra København.

Der skal en tredje semifinale til at afgøre, om Viborg HK eller København Håndbold får den ene plads i DM-finalen.

Det står klart efter en overbevisende sejr til København tirsdag aften i Viborg. Ligesom i de to holds første semifinale var afstanden mellem holdene seks mål, da det tirsdag endte 31-25 til gæsterne.

Efter den sikre udesejr på 24-18 i lørdags var hjemmeholdets fans i Vibocold Arena klædt på til fest, for Viborgs første DM-finale i fire år var kun en times håndbold væk.

Men da først kampen gik i gang, virkede københavnerne mere opsatte, og de grønblusedes kalas blev spoleret.

Efter en jævnbyrdig indledning scorede gæsterne fem gange i træk og gik fra 7-6 til 12-6. I den periode havde Viborg-træner Allan Heine taget en timeout, men det lykkedes først at erobre momentum til sidst i halvlegen.

Med en stribe mål af Ann Grete Nørgaard fik Viborg reduceret afstanden, så københavnerne kun var foran med 14-11 efter de første 30 minutter.

Efter pausen virkede Viborg-spillerne mere fandenivoldske og havde større held med at passere en ellers velspillende Johanna Bundsen i København-målet.

Det store problem for hjemmeholdet var dog, at målene også fløj ind i den anden ende. Her fik målvogterne Rikke Poulsen og Josephine Nordstrøm aldrig for alvor fat i de københavnske afslutninger.

Da Kelly Dulfer med otte minutter tilbage af kampen steg til vejrs og bragede København foran med 24-19, virkede Viborg-spillerne til at have opgivet håbet om et comeback.