Fodbold: Viborg taber afgørende kamp og misser oprykning til Superligaen

Med et nederlag på 2-0 missede Viborg oprykningen til landets bedste fodboldrække.

Hobros Emmanuel Sabbi scorede et flot mål til 2-0.

Det blev ikke til den ønskede oprykning til Superligaen. Det må Viborg FF konstatere, efter de søndag aften tabte den anden af to kampe mod Hobro.

Søndagens opgør blev 2-0 til gæsterne, der dermed bliver i Superligaen med samlet 3-0 over de to opgør.

Kampen startede så skidt, som det overhovedet kunne for hjemmeholdet Viborg.

I kampens allerførste minut måtte målmand Ingvar Jónsson hente bolden ud af eget net efter en situation, hvor han ikke så alt for heldig ud.

Situationen kom, da Hobros Vito Hammershøy-Mistrati sendte et hjørnespark ind i feltet. Ingen - inklusiv målmanden Ingvar Jónsson - rørte bolden, før den var over stregen og inde i Viborgs mål.

Viborg kom sig dog hurtigt spillemæssigt over den sløje start. Der blev lagt stort tryk på Hobros defensiv, men den afviste gang efter gang.

Efter 22 minutter kom så det mål, der for alvor slog Viborgs Superliga-forhåbninger til jorden.

Fra højrekanten driblede Hobros Emmanuel Sabbi med flotte, små træk igennem feltet, før han til sidst sendte bolden gennem benene på hjemmeholdets målmand og ind i nettet.

Anden halvleg forløb meget ligesom første, hvor Viborg var dominerende med mest boldbesiddelse og flest afslutninger.

Men Hobro gjorde det, de har gjort i hele Superliga-sæsonen - nemlig at stå struktureret i defensiven og afvise de forsøg, der kom imod dem.

I slutfasen appellerede Viborgs spillere og trænerteam for et straffespark, da Oliver Thychosen blev nedlagt i feltet. Men dommerens fløjte forblev tavs.

Viborg formåede ikke at sende bolden i nettet, og derfor må de altså spille endnu en sæson i 1. Division efter sommerferien.

Læs herunder i vores live-blog, hvordan kampen gik.

23. sep kl. 15:47

Oprykning kan give millioner

Hvis Viborg FF ender med at rykke op, bliver der ændret stort i klubbens budget.

Viborgs fans har gjort klar til at tage imod spillerne. Flere bannere og flag står og venter på, at festen kan begynde, når spillerne løber på banen klokken 18.

Der er gjort en tifo klar, til når spiller løber på banen.