Viborg Station lukket: Togskinner skiftes ud med asfalt

Tirsdag startede et omfattende ommøbleringsarbejde på Viborg Station. Togskinnerne skal flyttes for at gøre plads til en asfalteret vej.

Jernbane Viborg

I denne uge er der ikke meget liv på perronen på Viborg Station. Der kører nemlig ingen tog.

Tirsdag startede et omfattende ommøbleringsarbejde, hvor det gamle spor 1 på stationen bliver flyttet og erstattet af en asfalteret vej.

- Det skal gøre det nemmere for trafikanterne at komme frem, siger Britt Bak Odgaard, som er civilingeniør ved Viborg Kommune.

Banevejen skal blandt andet lede biler til og fra Regionshospitalets nye parkeringshus og derudover hjælpe på den kødannelse, der ofte opstår gennem Viborg i myldretiden.

En del af en større plan

Flytningen af det gamle spor 1 på Viborg Station er starten på et stort byfornyelsesprojekt i Viborg kommune.

- Det er en stor ting, vi er gået i gang med og et vigtigt skridt i hele banebysprojektet, siger Nikolai Norup, som er medlem af Teknisk Udvalg i Viborg Kommune(K).

I 2013 besluttede byrådet, at der over de næste år skal investeres 220 millioner kroner i Viborg Baneby, som omfatter et større byområde omkring og syd for Viborg Station.

Godt 100 af de millioner bliver brugt på Banevejen, som altså skal lette tilgangen til det der, ifølge kommunen, bliver fremtidens bydel i Viborg.

Projektet skal på sigt give plads til 3500 nye beboere. 

Banevejen skal efter planen stå færdig i 2017. 

0:08
Det her er, hvad kommunen får for de godt 100 millioner. En vej, der blandt andet skal lede biler til og fra Regionshospitalets nye parkeringshus.