Viborg slog FCM i topkamp

Håndboldkvinderne fra Viborg bankede lørdag FC Midtjylland og tager førstepladsen i ligaen fra midtjyderne

Viborg var bedst, da holdet hjemme mødte FC Midtjylland i en direkte kamp om førstepladsen i kvindernes håndboldliga.

Viborg, som gav comeback til den tidligere OL-guldvinder Henriette Mikkelsen, styrede kampen og vandt med 29-26 - og det var der masser af årsager til.

Efter at hun ikke fik fat i noget som helst i kampens første minutter, kom målvogter Chana de Souza for alvor i gang og tog det meste. Svenske Isabella Gulldén scorede syv mål bare i første halvleg, og hun fortsatte i anden.

Skidt midtjysk angrebsspil

Der var for mange ting, som ikke lykkedes for FC Midtjylland i angrebet.

- Det er fandeme nu, I stepper op, råbte den synligt ophidsede og irriterede cheftræner Helle Thomsen til Midtjyllands spillere i en timeout bagud med 18-24 midt i anden halvleg.

Men det hjalp ikke. Selv om viborgenserne slappede lidt af i kampens sidste minutter.

Viborg har nu 32 point for 18 kampe i toppen af ligaen. FC Midtjylland har 31 point, mens Randers også hænger på med 30 point. FC Midtjylland og Randers mødes onsdag i endnu et topopgør. Viborg har Odense som modstander i sin næste kamp på tirsdag.