Viborg skal vende unges alkoholvaner

Voksne i Viborg skal lære unge at drikke mindre. Det sker i forbindelse med et EU-projekt, der skal ledes af kommunens SSP-konsulenter.

De næste to år skal voksne i Viborg være forbilleder for børn og unge, som skal lære at drikke mindre, det skriver Viborg Folkeblad. Viborg Kommune skal nemlig repræsentere Danmark i EU-projektet "Power To Resist", som tager udgangspunkt i, at unge efterligner de drikkevaner, de oplever hos forældre og andre voksne.

Formand for børne- og ungdomsudvalget i Viborg Søren Gytz Olesen (SF) hæfter sig også ved forældrenes ansvar i forbindelse med de unges alkoholadfærd.

 - Det er og bliver vi voksne, der skænker op. Det er os, der viser dem, at der skal alkohol på bordet ved enhver lejlighed, og det er os, der skaber rammerne for børnene, når vi synes, det er på tide at komme i gang med drikkeriet. Så det er vigtigt med dette fokus på rollemodellerne, siger Søren Gytz Olesen.

Udvalgt blandt 96 andre

Det er SSP-konsulenterne i kommunen, der de næste to år skal dirigere de voksnes alkoholvaner i den rigtige retning, for at få de unges skadelige alkoholforbrug på ret køl.

SSP-konsulenterne i Viborg blev udvalgt i konkurrence med 96 andre kommuner, regioner og landsdele fra hele Europa. Viborg blev valgt, blandt andet på grund af den daglige kontakt mellem kommunens SSP-konsulenter og forældre ved aftenmøder på skolerne i området.

Projektet skal også gribe ind over for unges drikkeri i Sverige, England, Spanien og Rumænien.