Viborg: Psykiatripatienter indlagt i støjhelvede

Byggeriet på det psykiatriske sygehus i Viborg betyder, at patienterne har fået udleveret høreværn. Flere har været nødt til at få mere medicin.

Patienterne på det psykiatriske hospital i Viborg lever i øjeblikket i et støjhelvede. Et større byggearbejde betyder, at patienterne har fået udleveret høreværn og flere har været nødt til at få mere medicin.

- Der er alt for meget larm. Vi kan simpelthen ikke holde det ud, fortæller Cecilie Dissing, der er en af patienterne på det støjplagede psykiatriske sygehus.

Hun har personligt oplevet at blive ramt af angst på grund af den megen støj.

- Jeg var nødt til at have en beroligende pille for at kunne klare at være i larmen, fortæller hun.

Hospital: Genhusning ikke en mulighed

Hun bakkes op af Henrik Christiansen, der også er indlagt på afdelingen.

- Vi synes, det er meget respektløst og nedværdigende, for det er jo et system, der bliver trukket ned over hovedet på os, siger han.

quoteDer er alt for meget larm. Vi kan simpelthen ikke holde det ud.

Cecilie Dissing, Patient, Regionspsykiatrien Midt, Viborg

Personlet har forsøgt at hjælpe alt, hvad de kan, ved blandt andet at udlevere høreværn til de mest berørte patienter.

- Det er den bedst mulige løsning, siger Kirsten Gøtzsche-Larsen, der er Ledende overlæge i Regionspsykiatrien Midt i Viborg.

Men alligevel havde de indlagte patienter gerne set, at regionen havde forudset situationen og på forhånd taget hensyn til den sårbare patientgruppe ved at genhuse dem.

- Det er ikke rimeligt, og det er uanstændigt. Det er mangel på barmhjertighed, lyder kritikken fra Henrik Christiansen.

Hospitalet bekræfter at nogle patienter har fået skruet op for medicinen. Men afviser, at patienterne kunne flyttes, mens byggeriet står på. 

- Det ville vi gerne ha' kunnet, men der findes ikke nogen steder, hvor vi abre lige kan flytte dem hen, siger  Kirsten Gøtzsche-Larsen.