Viborg politi advarer mod tricktyve

Flere borgere i Viborg Kommune har de seneste dage haft besøg af to særdeles udspekulerede tricktyve. (arkivfoto)

Ny politibil,udrykning 150713_0.jpg

Lokalpolitiet i Viborg advarer nu ældre mennesker mod at åbne døren for nogen, de ikke kender. Både tirsdag og onsdag fik ældre i Viborg og Karup besøg af tricktyve.

- Der er tale om to gerningsmænd, der lokker sig indenfor i de ældres hjem under påskud af at sælge julepostkort, forklarer Ralf Larsen, der er stationsleder hos Viborg Lokalpoliti.

Men gerningsmændene har helt andre hensigter end at sælge postkort til de ældre.

- Mens den ene afleder de ældres opmærksomhed, ser den anden sit snit til at gennemrode deres ting for at finde penge, siger stationslederen.

Tricktyvene besøgte tirsdag to ældre mænd ved Skottenborg i Viborg, mens de onsdag trængte ind hos to ældre kvinder på Gammelbanevej i Karup.

Klart signalement

Flere steder slap de to gerningsmænd af sted med pengebeløb, og Viborg lokalpoliti efterlyser nu vidner, der har set eller haft besøg af de to mænd.

- Den ene af mændene beskrives som værende mellem 20 og 25 år, 170-175 cm høj, almindelig af bygning og mørkhåret. Den anden beskrives som værende mellem 25 og 30 år, 175-180 cm høj, kraftig af bygning og kronraget, fortæller Ralf Larsen.

Vidner fortæller, at begge talte dansk med accent, og mener, at der er tale om to østeuropæere.

Har du set eller hørt noget, der kan hjælpe lokalpolitiet i Viborg på vej, kan de kontaktes på tlf. 114.