Viborg overvintrer på sidstepladsen

Viborg spillede 1-1 mod OB, der også ligger og kæmper i den kedelige ende af tabellen, og må dermed gå på ferie på sidstepladsen i Superligaen

Det lignede længe en Viborg-sejr i efterårets sidste kamp i Alka Superligaen, men OB kom tilbage i anden halvleg og fik 1-1 med hjem.

Det resultat betyder, at Johnny Mølbys Viborg-hold overvintrer på sidstepladsen i landets bedste fodboldrække, en plads dårligere end mandagens modstander.

Viborg havde igen profilen Jonas Kamper klar, og det nød de grønblusede godt af allerede efter syv minutter.

Kantspilleren modtag bolden i et kontraangreb, og hans indlæg headede Søren Frederiksen ind bag OB-keeper Sten Grytebust til 1-0 til Viborg.

Det var ellers gæsterne, der dikterede kampen rent spillemæssigt, men fynboerne formåede ikke at udnytte chancerne. Specielt var Rasmus Jönsson uskarp foran mål.

Viborg lukrerede primært på kontrachancer, men skarphed var også en mangelvare hos hjemmeholdet, og der blev ikke scoret yderligere før pausen.

Værterne kom fint ud til anden halvleg og satte sig til en vis grad på spillet, men efter et par fine Viborg-chancer begyndte OB igen at dominere.

Men præcist som i første halvleg var det mange gange lige ved og næsten for OB, der savnede lidt mere bredde i det fremadrettede spil for at komme om bag Viborg-defensiven.

Men lidt ud af det blå fik OB alligevel udlignet med godt et kvarter igen. Unge Jens Jakob Thomasen tog chancen udenfor feltet, og hans afslutning overlistede Viborg-keeper Peter Friis Jensen til 1-1.

Viborg forsøgte i slutfasen at presse på for en sjælden hjemmesejr, men det blev ved de gode intentioner.

Dermed kunne de to hold gå på vinterpause med 1-1 og status quo i bunden af Alka Superligaen.