Viborg og Odense vil dele erfaringer om datacentre

Viborg og Odense Kommunes borgmestre mødtes på Bornholm for at tale om datacentre

Datacentrene er begyndt at indtage Danmark, og der kommer måske mange flere i fremtiden.

I Viborg Kommune er Apple allerede i gang med planerne om at bygge et stort datacenter ved Foulum, og i Odense Kommune blev det for nyligt annonceret, at Facebook vil slå sig ned.

Vil arbejde tættere sammen

Viborg Kommune har allerede høstet mange erfaringer med deres kommende datacenter, og dem vil borgmester Torsten Nielsen gerne dele ud af.

Derfor mødtes han med borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel på havnen i Allinge under det årlige Folkemøde. De to kommuner har planer om at arbejde tættere sammen i fremtiden om at udnytte hinandens erfaringer med de nye store byggerier.

- Det var nyt for os, da vi startede med Apple. Det er nyt for Odense nu, hvor de starter med Facebook. De gode ideer vi har fået, dem vil vi gerne dele med hinanden. Det, som vi synes, vi er gode til at håndtere på nuværende tidspunkt, dem skulle vi gerne være endnu bedre til i morgen, siger Torsten Nielsen.

Blandt andet er spørgsmålet om, hvordan overskydende varme fra datacentrene kan udnyttes blandt borgerne i kommunen, et af de områder, kommunerne håber at kunne samarbejde om.