Viborg nomineret til årets mest tilgængelige by i Europa

Viborg er blevet nomineret til prisen Access City Award 2018, som EU-Kommissionen kårer i december.

Kørestol i Viborg
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Viborg er kommet i fint selskab med nomineringen til prisen Access City Award 2018, der kåres af EU-kommissionen, og som altså kan give Viborg titlen som Europas mest tilgængelige by. 

Viborg er oppe imod Ljubljana i Slovenien, Luxembourg og Lyon i Frankrig. Det er første gang en dansk by er nomineret, og allerede nu har Aarhus det som målsætning at vinde prisen næste år.

Læs mere om prisen på EU's hjemmeside.

Projektet med at gøre Viborgs gamle og historiske bykerne mere tilgængelig for både ældre, forældre med barnevogne og personer med handicap begyndte i 2012, hvor Realdania udskrev en konkurrence. 

Vinderen blev Schønherr A/S, der i samarbejde med Creo Arkitekter vandt opgaven med at 'nytænke tilgængelighedsbegrebet og skabe løsninger, der giver alle mennesker - med eller uden handicap - adgang til Viborgs historiske byrum og bygninger uden at gå på kompromis med kulturarvens værdier.'

Projektet med at gøre bykernen mere tilgængelig blev støttet med over 21 millioner kroner.

Og de penge har parterne altså brugt så godt, at de nu kandiderer til EU-prisen, og muligvis kan tilslutte sig listen af vindere, der blandt andet udgør større europæiske byer som Milano, Göteborg og Berlin.

Det er nuværende borgmester Torsten Nielsen (K), der tager til Bruxelles til prisoverrækkelsen d. 5. december.

Se indslag fra september 2016 om tiltagene i Viborg her:

2:28
Nemmere adgang til de historiske steder i Viborgs gamle bykerne.