Viborg mistede pusten mod Györ

Viborg var foran ved pausen, men kunne ikke holde stand mod Györ i Champions League. (Foto: DR)

En ultrasmal trup blev kostbar for de danske mestre i kvindehåndbold, Viborg HK, da holdet lørdag eftermiddag var på en vanskelig Champions League-opgave på udebane mod Györ i Ungarn.

Midtjyderne tabte med 20-22, hvilket det formentlig er de færreste, der er overraskede over, efter at ungarerne - der er forsvarende Champions League-vindere - vandt den omvendte kamp i Viborg med fem mål.

Men så længe luften rakte, var viborgenserne flot med, og holdet gik til pause med en føring på to mål - 11-9 - efter en flot forsvarsindsats krydret med solide kontrascoringer fra Maria Fisker og Louise Lyksborg.

Den økonomisk trængte danske storklub har måttet skrue voldsomt ned for spillerbudgettet i de seneste sæsoner, og mens der er høj kvalitet i startopstillingen, kniber det mere med bredden på holdet.

Det kunne mærkes fra starten af anden halvleg, hvor ungarerne skruede op for tempoet, og efter fire minutter bragte hjemmeholdet sig foran for første gang i kampen - 12-11.

Derfra kom danskerne aldrig tilbage i front, men formåede dog at begrænse nederlaget, ikke mindst takket være Rikke Poulsen, der kom på mål i anden halvleg og havde en række redninger.

Resultatet betyder, at Györ helt som ventet er gået i udbrud i Champions League-gruppen, hvor ungarerne har maksimumpoint otte efter fire kampe.

Viborg har samlet fire point, men har nu overstået de to kampe mod overmagten og kan selv afgøre, om holdet skal besætte andenpladsen, der giver avancement i turneringen.

Viborgenserne møder svenske Sävehof på udebane næste søndag, mens Lokomotiva Zagreb kommer på besøg i Viborg Stadionhal i den sidste kamp en uge senere.