Viborg: Lokal tandlæge vinder VM i badminton

Anne Birgitte Nielsen fra Viborg kan nu kalde sig for VM-guldvinder i damedouble efter sejr ved VM i badminton for veteraner.(Privatfoto)

Badminton_VM2.1_0.jpg

Verdensmesterskaberne i badminton for veteraner er netop blevet afholdt i Helsingborg. Og det med flotte resultater fra Danmark.

En af dem stod Anne Birgitte Nielsen fra Viborg for, da hun sammen med sin doublemakker Gitte Sommer lørdag sejrede over japanske Mie Hanyu og Akiko Ueda i finalen. Den viborgensiske tandlæge kan derfor kalde sig verdensmester i double for kvinder over 45 år.

Overbevisende og overraskende sejr

- Det er meget, meget tilfredsstillende, for vi går jo virkelig op i det her, selvom vi i dag er veteraner, lyder det fra vinderen.

Anne Birgitte Nielsen og hendes doublemakker vandt første sæt over favoritterne fra Japan 24-22. Andet sæt tabte det danske doublepar 16-21, hvorefter de hev sejren hjem i tredje sæt med overbevisende 21-10.

- Vi tabte til japanerne til VM for to år siden i Ankara i Tyrkiet. Og de var da også seedede til at vinde over os denne gang, så det var bestemt ikke givet på forhånd, at vi skulle vinde, siger Anne Birgitte Nielsen, der netop nu er på vej hjem fra Helsingborg.

Tidligere OL-vindere blandt deltagerne

VM for veteraner er et topprofessionel turnering med 1500 deltagere fra 47 forskellige lande. Det afvikles nøjagtig som et regulært VM for spillere mellem +35 og +65 år.

- Der har været en del tidligere OL-guldvindere med, så der er hård kamp om medaljerne, siger VM-guldvinder Anne Birgitte Nielsen, der til daglig træner i Silkeborg Badminton.

Anne Birgitte Nielsen arbejder til daglig som medejer og tandlæge hos Møldrup Tandlægerne. Mandag morgen møder hun ind med en verdensmestertitel tilføjet CV'et.

- Jeg bliver ved, så længe kroppen kan holde til det og det er sjovt, siger hun.

På billedet står Anne Birgitte Nielsen til venstre sammen med Gitte Sommer.

I 2013 vandt en anden tandlæge fra Frederiks også guld ved VM. Se indslaget her: