Viborg Kommunes børn skal ikke længere undervises i svømning

Regeringens krav om et omprioriteringsbidrag tvinger politikerne I Viborg Kommune til at skære svømmeundervisningen væk i skolerne.

Badning 2.jpg

Børnene i Viborg kommune ender måske med ikke at kunne svømme. Regeringens krav om et omprioriteringsbidrag tvinger politikerne til at skære svømmeundervisningen væk i skolerne. Det siger Viborgs borgmeter, Torsten Nielsen til DR Midt og Vest.

- Vi ved, at vi har stået overfor en besparelse, og det er besluttet i byrådet at samtlige udvalg skal gå ind og finde en besparelse. Svømning har så været det, som er røget med i den omgang, lyder det fra borgmesteren.

 

Og det ærgrer Sven Hedegaard, der er formand for Rådet For Større Badesikkerhed, at det netop er svømmeundervisningen, der skal rammes i de nye besparelser.

- Man ødelægger jo faktisk muligheden for, at hele årgangen eller flere mister den naturlige kompetence, som vi skal have for at omgås vand, og som også forældrene og borgerne i øvrige i Viborg må være interesserede i at børnene kan svømme, siger han til DR Midt og Vest.

 

Men der er ikke andet at gøre end at skære i svømmeundervisningen, siger Torsten Nielsen.

- Vi er i en situation i øjeblikket, hvor de lavsthængende frugter er taget. De besparelser vi står overfor nu. Det er altså serviceforringelse, siger han til DR Midt og Vest.

Udover at skære svømmeundervisningen væk, så planlægger politikerne i Viborg blandt andet at nedsætte støtten til børnenes sproglige udfordringer, at ansætte færre handicapmedhjælpere og gøre det sværere at få tabt arbejdsfortjeneste for udsatte familier.