Viborg kommune vil arbejde for bunker-museum

Viborg kommune overtog i dag arbejdet for at lave Bunker 7 i Finderup om til et museum.

141010Finderup002.jpg

Viborg kommune sagde mandag ja til at overtage arbejdet med at få lavet et museum i Bunker 7 i Finderup. Selvom der ikke følger penge med forpligtensen, så kan det vise sig at være et stort i skridt i kampen for lave den gamle Kold Krigs-bunker om til et museum.

Finderup-bunken med på Kulturstyrelsens liste over vigtige installationer fra den kolde krig. Der følger hverken fredning eller penge med udnævelsen. Men listen signalerer, at det er en god ide at sørge for, at offentligheden får adgang til bunkeren.    

- Hvis 3. Verdenskrig kom, så var det her man rykkede sammen og styrede krigen. Vi synes, det alene er så væsentlig en historie. Det er bare et fantastisk spændende anlæg, så sikret som det er, siger konsulent i Kulturstyrelsen Morten Stenak

Blandt de frivillige, der har kæmpet for at omdanne bunkeren til et museum, er de glade for, kommunen nu sætter sig i føresædet. For den fortæller historien om en urolig tid.

- Mange gange var vi tæt på, at det var gået galt. Derfor er det vigtigt, vi husker, hvad det vi gjorde rigtigt, som gjorde, at atomkrigen ikke kom. Det skal de unge mennesker også lære, siger tidl. oberst, Jens Christian Lund.

Se hvad Kulturstyrelsen skriver om Bunker 7 (eksternt link)

2:24
En arbejdsgruppe vil lave en stor turistattraktion i og omkring NATO-bunkeren i Finderup ved Viborg.