Viborg Kommune på vej med løsning til handicappede Daniel

I absolut sidste øjeblik kan der være en løsning på vej i en sag, hvor en familie med en handicappet søn er kommet på kant med Viborg Kommune.

1:58
Viborg Kommunes lover hurtig afklaring i sagen om de 18-årige hjerneskadede Daniel Østergaards fremtid

I forrige uge fortalte TV MIDTVEST om Daniel Østergaard fra Fly, der ikke længere kan fortsætte med en ordning, hvor hans mor er ansat af Viborg kommune til at passe ham. 

Som 13-årig blev Daniel Østergaard ramt af en hjernebetændelse, der endte med at give ham en hjerneskade og forandringer i rygmarven. Siden da har hans mor passet ham i hjemmet, men den ordning ophører, fordi Daniel fylder 18, og så skal han flytte ind på et bosted i Viborg. Men Daniel har brug for mere tid, og derfor vil familien beholde ham hjemme.

- Han vil gerne flytte hjemmefra, men han er bare ikke klar til det lige nu, og der er simpelthen fordi utrygheden spiller så meget ind, siger Daniels mor, Ditte Østergaard.

I fredags tilbød Viborg Kommune, at Ditte Østergaard kunne få tre måneders ansættelse på det bosted, hvor Daniel fremover skal bo, men hun har brug for mere hjælp.

- Det eneste vi mangler er, at vi får lov til at blive boende her også, siger Ditte Østergaard og henviser til, at familien ellers skal flytte fra den handicapbolig, som de indtil nu har fået tilskud til at bo i.  

Sagen er altså stadig uafklaret, men i dag, på Daniel Østergaards 18 år fødselsdag, er Viborg Kommune så igen kommet på banen.

- Det er ikke spørgsmålet om vi kan finde en løsning, vi skal jo finde en løsning, siger Claus Fjeldgaard, der er socialchef i Viborg Kommune.

Claus Fjeldgaard kan dog ikke sige noget om, hvornår løsningen kommer, men sagsbehandlerne arbejder på højtryk, forsikrer han.

Hvis sagen fra Fly falder på plads, vil Daniels fremtidige hjem blive det socialpædagogiske botilbud Kærsangervej i Viborg.

2:29
En mors 17-årige handicappede søn er tvunget til at flytte, når han fylder 18. Alt for tidligt mener moren.