Viborg Kommune åbner international børnehave

Som den første kommune uden for Storkøbenhavn tilbyder Viborg Kommune fra årsskiftet børnepasning i en international børnehave. Tilbuddet er målrettet internationale familier.

boernehave.jpg

Good morning! Sådan kommer det til at lyde fra den 1. januar 2018, når børnehuset Bulderby tager i mod de første børn i den nye, internationale børnegruppe med plads til 20 børn i alderen 3 - 6 år. Beslutningen om at tilbyde international børnepasning i børnehaven blev endeligt besluttet af byrådet på et møde den 20. september.

- Det er spændende, at Viborg Kommune er blandt frontløberne i forhold til at åbne en engelsksproget børnehave. Pasningstilbuddet er med til at gøre os ekstra attraktive overfor internationale familier, når vi skal tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft til vores mange virksomheder og uddannelsesinstitutioner, siger Claus Clausen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

De nationale og internationale børn i Bulderby vil have kontakt med hinanden i fremtiden. Børnene møder ind sammen med danske børn om morgenen, men fra klokken 7.30 til 12.30 er de for sig selv, og alt kommunikation foregår her på engelsk. 
De nationale og internationale børn i Bulderby vil have kontakt med hinanden i fremtiden. Børnene møder ind sammen med danske børn om morgenen, men fra klokken 7.30 til 12.30 er de for sig selv, og alt kommunikation foregår her på engelsk. 

Børnehavegruppen er målrettet mod børn, som forventes at fortsætte deres skolegang på en engelsksproget skole - enten i Danmark eller i udlandet. Ud over de almen pædagogiske målsætninger, som Bulderby har, vil børnene blive hjulpet med at udvikle deres engelske sprogkundskaber til et alderssvarende niveau. Det nye tilbud er også til danske forældre, som tænker på at rejse ud i verden med deres børn. 

Dansk pædagogik på engelsk

Hverdagen i den internationale børnegruppe bliver præcis som i den danske børnehave i Bulderby.
Børnene møder ind sammen med danske børn om morgenen, men fra klokken 7.30 til 12.30 er de for sig selv, og alt kommunikation foregår her på engelsk. Fra klokken 12.30 og til forældrene henter poderne, er børnene atter sammen med de danske børn.

- Vi glæder os vildt meget til at bringe dansk pædagogik, kultur og værdier sammen med det engelske sprog, så vi klæder børnene på til at kunne klare et international liv, fortæller Lone Stoffer Bekker, børnehusleder i Bulderby.

To pædagoger med internationale erfaring er allerede ansat og skal nu i gang med at forberede sig til at tage i mod de første børn. Der vil også være et løbende samarbejde med VIA om internationale studerende til børnegruppen samt et samarbejde med Viborg Private Realskole, der har et internationalt forløb.