Viborg kommer ikke i CL

Viborgs håndboldkvinder kommer ikke i Champions League. Viborg tabte med ét mål i finalestævnet i Rumænien.

De ambitiøse håndboldkvinder fra Viborg kommer ikke med i Champions League.

I weekendens finalestævne i Rumænien, tabte Viborg lørdag med 25-26 til værterne fra Baia Mare efter en uhyre spændende kamp.

Rumænernes Melinda Geiger scorede sejrsmålet fem sekunder før tid.

Værterne går til søndagens finale, hvor kun vinderen får en billet til Champions League.

Forsøgte med ny målmand

Viborgs spillere var ellers gået til pause med en snæver føring på 12-11, men rumænerne fik en særdeles god periode midt i anden halvleg, hvor 5000 højrøstede tilskuere heppede hjemmeholdet frem.

Mens især rumænernes angreb med nøglespilleren Melinda Geiger fik spillet godt i gang, fungerede Viborgs angreb langt fra perfekt. Og forsvaret fik det svært.

Cleopatra Darleux kom i målet i stedet for Chana Masson, men det hjalp ikke meget, så nede med 19-21 valgte Viborg-træner Christian Dalmose at trække den franske kvinde ud og sætte markspilleren Isabella Gulldén på mål og spille med en ekstra markspiller.

I første omgang kostede det endnu en rumænsk scoring, men Viborg kom tilbage og var kun bagud med et mål med syv minutter tilbage.

Sanja Damianovic udlignede ellers rumænernes føring to gange inden for kampens sidste to minutter, men hendes i alt ni scoringer hjalp kun til at gøre kampen spændende.

Senere lørdag mødte Team Tvis Holstebro det hollandske hold Sercodak Dalfsen. TTH var storfavoritter og vandt 38-30. Nu møder vestjyderne HCM Baia Mare i søndagens finale om en plads i Champions League.

/ritzau/