Viborg klædte Silkeborg af i lokalopgør

Viborg FF tog sæsonens anden sejr ved at ydmyge naboerne Silkeborg IF med hele 5-1 på udebane.

Sejren var Viborgs anden i denne sæson, mens Silkeborg endnu ikke har vundet en hjemmekamp i Superligaen siden april 2013.

På hjemmebane skulle Silkeborg IF forsøge at tage sæsonens første sejr i Alka Superligaen mod naboerne Viborg FF, der omvendt skulle forsøge at revanchere sidste rundes 0-1-nederlag mod Randers FC.

Kampens indledning var præget af flere hårde dueller, der blandt andet medførte en skade til Viborgs Christian Keller. Chancer var der langt mellem, men de fleste stod gæsterne for.

Og efter en god halv time kom de da også i front, da Mikkel Rask fra nært hold ekspederede Jung-Bin Parks frisparksindlæg ind bag en prisgivet Jens Rinke, der debuterede i Silkeborgs mål.

Rask var ikke færdig med at gøre ondt på Peter Sørensens mandskab, for fire minutter før pausen stod Rask fri på kanten af feltet efter et hjørnespark, og anføreren hamrede udeholdet på 2-0, som også var stillingen ved pausen.

To udskiftninger
Silkeborg-træner Peter Sørensen forsøgte at ændre på tingenes tilstand med to udskiftninger inden anden halvleg.

Men efter pausefløjtet blev det for alvor slemt for Silkeborg. Udeholdet var ganske farlige på omstillinger, og det fordoblede Viborgs føring i starten af anden halvleg.

Først spadserede Oliver Thychosen igennem et stillestående Silkeborg-forsvar og øgede til 3-0 for gæsterne, inden Jonas Kamper kort efter øgede til 4-0.

Og kantspilleren var ikke færdig og scorede til 5-0 på hovedstød, inden Silkeborgs Andreas Albers på straffespark pyntede til 1-5.