Viborg-keeper bag dansk VM sejr

Med Rikke Poulsen som kampens oplevelse vandt Danmark klart over Montenegro og er klar til OL-kvalifikationen.

Så er den endelig helt sikker: Kvindelandsholdet i håndbold er med, når der til foråret skal spilles kvalifikationskampe om at komme med til OL i Rio de Janeiro.
    
Danskerne fjernede den sidste teoretiske usikkerhed med en sikker 28-20-sejr over Montenegro i Herning i en kamp, der udviklede sig til målvogter Rikke Poulsens store stjernestund.
    
Viborg-keeperen var banens suverænt bedste spiller og den vigtigste årsag til, at Danmark skal spille om femtepladsen ved VM mod Rusland på søndag.

Viborg-keeperen var banens suverænt bedste spiller

Godkendt indsats af Klavs Bruun     
Selv om slutrunden altså ikke sluttede med de ønskede medaljer foran eget publikum, vil Dansk Håndbold Forbund helt sikkert godkende udbyttet af Klavs Bruun Jørgensens første slutrunde som landstræner uanset resultatet i den sidste kamp.
    
Montenegro var allerede inden fredagens opgør sikker på at komme med i OL-kvalifikationen, og det var fra begyndelsen tydeligt, at holdet ikke havde samme styrke, som det Montenegro-hold danskerne tabte 21-23 til i gruppefasen.
    
Spillerne var ganske vist de samme, men det var intensiteten i spillet ikke, og så er Montenegro et middelmådigt mandskab. Især topnavnet Katarina Bulatovic var helt fra snøvsen og brændte sine første seks afslutninger - inklusive et straffekast - på Rikke Poulsen.
    
Poulsen havde alene før pausen 14 redninger, og hun fortsatte storspillet i anden halvleg, indtil hun til allersidst veg pladsen for slutrundedebutanten Mette Iversen Sahlholdt.
    
På den måde kom det ikke til at koste, at kollegaen Sandra Toft måtte sidde over, fordi hun var blevet torpederet af et langskud i kvartfinalen i onsdags.

Hurtigt forspring til Danmark    
I en halvfyldt Boxen opbyggede Danmark hurtigt et komfortabelt forspring, der skabte ro på både trænerbænk og tilskuerrækker. Stine Jørgensen indledte med sikkerhed i både langskud og på straffekast, og Louise Burgaard lavede et par af sine signaturscoringer ved at tromle sig igennem forsvaret - en specialitet, man har set for lidt til ved VM.
    
Som tiden gik, blev kampen en ensidig affære, for mens Montenegro havde alverdens problemer med at lave mål, gik det noget nemmere i den anden ende, hvor Anne Mette Hansen igen viste prøver på sit store talent.
    
Havde det ikke været fordi, ivrighed førte til et par tekniske fejl for meget, kunne sejren være blevet endnu større.
    
Men en klar gevinst over Montenegro skal man selvfølgelig være tilfreds med efter otte hårde VM-kampe. Tilbage er kun afdansningsballet mod russerne på søndag.
    
/ritzau

 

Hold og fans fra hele verden har fundet vej til heden - nogle af dem er rejst jorden rundt for at være i Herning i dag.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.