Viborg HK's egenkapital svinder

Håndboldklubbens sportslige målsætning er stadig at vinde det danske mesterskab, men egenkapitalen bliver spist op, hvis ikke der sker ændringer inden for kort tid.

ViborgHKdirektor.jpg

Der er stadig en lunken økonomisk stemning i håndboldklubben Viborg HK. Det afslører det delårsregnskab, klubben netop har offentliggjort.

Egenkapitalen er nede på 2,4 millioner kroner, og selskabet har dermed tabt mere end halvdelen af selskabskapitalen. For et år siden var egenkapitalen 8,6 millioner kroner.

Og samlet set er underskuddet for halvåret minus 2,6 millioner kroner.

- Halvårsresultatet er ikke tilfredsstillende, hvorfor selskabet er i gang med at tilpasse omkostningerne samt øge indtægtsgrundlaget med henblik på at forbedre driften, skriver klubben i meddelelsen.

Varsler flere minusser

Klubbens mål er at komme ud af regnskabsåret med et minus på mellem 2,4 og 4 millioner kroner. Det store minus skyldes usikkerhed omkring omsætningen i den resterende del af sæsonen. Hvis Viborg HK når dét mål, ender egenkapitalen på et niveau, som klubben stadig kan overleve på.

- I forhold til selskabets forventninger har håndbold ikke nået den forventede omsætning på statustidspunktet, hvilket til dels opvejes af lavere omkostninger. Selskabet har igangsat aktiviteter for at øge omsætningen i andet halvår af regnskabsåret for at nå omsætningsforventningerne, lyder det i meddelsen.

Viborg HK har allerede skåret kraftigt ned på medarbejderstaben, og pr. 1/7-2015 ryger yderligere en halv snes medarbejdere. Herefter drives VHK dagligt af fem personer.

Bestyrelsesformand Ove Kloch indrømmede da også på et stort informationsmøde onsdag aften, at klubben ikke har været god til de områder, der ikke har med håndbold at gøre.

Læs selv hele delårsrapporten her

.