Viborg HK sætter Team Esbjerg af i kamp om andenplads

Viborg vandt nøglekampen om andenpladsen, da holdet besejrede Team Esbjergs regerende mestre.

Arkivfoto
Arkivfoto

Viborg HK er tilbage på andenpladsen i Primo Tours Ligaen i håndbold.

Lørdag sejrede Viborg med 25-23 over Team Esbjergs mestre på hjemmebane. Vestjyderne får dermed meget svært ved at nå andenpladsen i grundspillet, der giver direkte adgang til DM-semifinalerne.

Viborg har 25 point for 17 kampe, mens Team Esbjerg indtager fjerdepladsen med 20 point.

Begge hold mangler at spille fem kampe i grundspillet, og Team Esbjerg skal også kigge sig over skulderen.

Holdet har blot to point ned til Odense Håndbold, der ligger på syvendepladsen, der akkurat ikke giver adgang til slutspillet.

Både Viborg og Team Esbjerg har i den seneste tid sat mange point til i ligaen, fordi holdene må undvære vigtige spillere på grund af graviditeter.

Mens Team Esbjerg er uden den hollandske storskytte Estavana Polman, har Viborg foreløbig sagt farvel til landsholdsmålmand Rikke Poulsen.

To andre Viborg-profiler Siri Seglem og Rikke Skov er også ude af samme årsag, og Rikke Skov meddelte lørdag, at hun har valgt at indstille sin håndboldkarriere.

Viborg gik til pausen med en føring på 15-13, og i anden halvleg udbyggede hjemmeholdet føringen til 20-16.

Målmand Mie Sørensen, der vikarierer for Rikke Poulsen, gjorde det fint, og Viborg så ud til at være på sejrskurs.

Efter en dårlig periode til hjemmeholdet kom Team Esbjerg imidlertid tilbage og fik udlignet.

Team Esbjerg gik frem i en desperat offensiv til sidst, og det gav plads til Viborgs Amalie Grøn Hansen, der scorede kampens afsluttende mål i sidste sekund.