Viborg HK i Champions League

Viborg får wildcard til Champions League - og havner i pulje med Team Tvis Holstebro.

Viborgs håndboldkvinder kan trods en skuffende sæson alligevel se frem til at deltage i Champions League i den kommende sæson.

Fredag fik Viborg HK et wild card til turneringen af det europæiske håndboldforbund (EHF) efter et møde i Herning. Det skaber stor glæde i Viborg, der tre gange tidligere (i 2006, 2009 og 2010) har stået som vinder af Champions League, at muligheden for endnu en europæisk triumf er åbnet.

- Det er fantastisk glædeligt og positivt, og vi ser frem til lodtrækningen med spænding. Der er mange rigtig stærke hold med i hatten, men vi har vel også lov at være heldige, siger Viborg-træner Christian Dalmose til klubbens hjemmeside.

Norske Tertnes, franske Fleury og Lokomotiv Zagreb fra Kroatien fik også et wild card hver til Champions League. Alle fire wild card-hold vil deltage i anden kvalifikationsrunde, hvor de vil komme i fire forskellige puljer. Lodtrækningen til de fire puljer finder sted på torsdag i østrigske Wien.

- Når vi kender den endelige puljefordeling, vil jeg hellere end gerne udtale mig om en sportslig vurdering. Indtil videre vil vi bare glæde os over, at vi er med i lodtrækningen, siger Dalmose.

Som noget nyt er det besluttet af EHF, at klubber fra samme land skal placeres i samme kvalifikationspulje. Det betyder således, at Viborg HK og Team Tvis Holstebro vil havne i samme pulje.

Ritzau