Viborg henter stensikker sejr over franskmænd i EHF Cup

Amalie Grøn Hansen blev topscorer for Viborg HK, der på hjemmebane besejrede franske ES Besancon Feminin.

Line Haugsted i aktion, da Viborg HK besejrede ESBF Besançon på hjemmebane den 12. januar 2019

Hvis de første to kampe er en forsmag på, hvad der venter Viborg HK i EHF Cuppen, ser det godt ud for de grønblusede håndboldkvinder.

Lørdag tog Viborg en stensikker sejr på 35-26 over ES Besancon Feminin. Viborgs anden i to gruppekampe.

Med fire point i banken ligger viborgenserne i en fordelagtig position i kampen om billetter videre fra gruppen.

Efter seks gruppekampe går de to bedst placerede mandskaber videre fra gruppen. Herefter venter kvartfinalerne, der spilles i begyndelsen af marts.

Viborg stormede afsted lørdag ved at score opgørets første tre mål, og efter ti minutter havde de franske gæster blot nettet to gange.

Ved pausen var Viborg foran 15-10, og holdet fortsatte med at stryge fra Besancon i anden halvleg.

Godt nok scorede franskmændene tre hurtige mål, men Viborg svarede igen og holdt Besancon fra at blive for nærgående.

Med en håndfuld minutter igen og en Viborg-føring på 30-21 var storsejren hjemme, og slutspurten bestod derfor blot i at udveksle kosmetiske scoringer.

Viborgs Amalie Grøn Hansen blev topscorer i opgøret med syv mål på lige så mange forsøg.

Søndag skal både Team Esbjerg, Herning-Ikast Håndbold og Nykøbing Falster Håndboldklub i aktion i deres respektive puljer.