Bekræftet: Viborg-fløj skifter til rumænsk storklub

Viborg HK mister fløjspilleren Simone Böhme, der skifter til den rumænske storklub CSM Bukarest.

Endnu en VHK'er skifter til rumænsk håndbold.
Endnu en VHK'er skifter til rumænsk håndbold.

Opdateret efter at VHK har bekræftet klubskiftet

Viborg Stifts Folkeblad erfarer, at den danske landsholdsbobler, Simone Böhme,  skifter til rumænsk håndbold med øjeblikkelig virkning.  

- Det er ikke noget, som jeg kan bekræfte her og nu, siger Viborg HK's direktør Henrik Dahl.

Den 25-årige højrefløj har spillet i Viborg HK i halvanden sæson siden skiftet fra Silkeborg/Voel og er i den periode begyndt at arbejde sig ind omkring det danske landshold. Indtil videre er det blevet til 13 kampe i rødt og hvidt.

I CSM Bukarest bliver Simone Böhme holdkammerat med den tidligere Viborg HK-profil Isabelle Gullden og danske Line Jørgensen. Det skriver

Opdatering...

VHK har nu bekræftet i en pressemeddelelse, at Simone Böhme skifter til rumænsk håndbold.

Viborg HKs 25-årige højrefløj, Simone Böhme, skifter med omgående virkning til CSM Bucuresti. Den Rumænske klub har købt Simone Böhme fri af hendes nuværende kontrakt i Viborg HK, oplyser klubben.

Salget sker på baggrund af en henvendelse fra Bucuresti, der gerne vil have Böhme som en del af deres trup. Det er derfor ikke Viborg HK, der har taget initiativ til klubskiftet.

- Det er klart, at vi ikke vil stå i vejen for Simone, når hun får en mulighed som denne. Bucuresti er en stor klub i international håndbold, og vi har fuld forståelse for, at Simone ikke har kunnet sige nej til denne mulighed.

- At en klub som Bucuresti viser interesse for en af vores spillere vidner om kvaliteten i vores trup. Vi ønsker Simone alt held og lykke med det nye eventyr og glæder os til at følge hende i fremtiden, skriver klubben.

Vindere af Champions League

CSM Bucuresti er blandt den absolutte elite i international håndbold og vandt i 2016 kvindernes Champions League. Med skiftet bliver Böhme holdkammerat med danske Line Jørgensen såvel som tidligere Viborg HK spiller, Isabelle Gulldén.

Om skiftet siger Böhme:

- Jeg har altid vidst, at jeg ville en tur til udlandet og prøve mig selv af, hvis muligheden bød sig. Jeg tænker at Bucuresti bliver en helt utrolig lærerig oplevelse med en helt anderledes træningskultur og mentalitet, som jeg glæder mig utrolig meget til at opleve.

- Jeg har en god mavefornemmelse omkring mit skifte, og føler mig klar. Forhåbentligt giver skiftet mig en masse erfaring og oplevelser med i bagagen og ikke mindst det at blive presset ud i nogle situationer, som jeg ikke er vant til. Jeg vil rigtig gerne takke Viborg HK for en god tid og forhåbentlig et på gensyn.

Hvor meget Bucuresti har måttet betale for at købe Böhme fri af hendes nuværende kontrakt forbliver de to parter imellem.