Viborg fjernvarme: Hjælp os med at finde læk

Viborg Fjernvarme oplever i øjeblikket et større vandtab i deres ledningsnet end normalt. Nu beder de forbrugerne om hjælp for at finde det mulige læk

fjernvarme.jpg

Viborg Fjernvarme oplever for øjeblikket et højere vandtab i deres ledningsnet end normalt. Ifølge selskabet tyder det på et ledningsbrud. Nu beder de forbrugerne om hjælp.

 

- Vi vil gerne finde de brud der er på ledningsnettet. Vi har gjort en rækker tiltag, men har ikke fundet ud af det, derfor beder vi nu forbrugerne om hjælp, lyder det fra Morten Abildgaard, der er direktør for Viborg Fjernvarme.

De mange tiltag, som Viborg Fjernvarme har foretaget indebærer blandt andet, at de har været ude at søge med termografisk udstyr, opdelt nettet efter udelukkelsesmetoden og tilsat grøn farve til fjernvarmevandet, for bedre at kunne se vandspild.

Alt sammen uden held.

 

Derfor oplyser direktøren, at de nu har orienteret halvdelen af varmenettets forbrugere på sms. Desuden har de på deres hjemmeside skrevet følgende:

- Vi har brug for din opmærksomhed. Hvis du oplever noget unormalt ude som inde, hører vi gerne fra dig. Det kan f. eks. være grønt vand i vandhanen, et sted hvor der er mere fugtigt eller varmt end normalt eller risle- eller snurrelyde, der normalt ikke er der.

 

Morten Abildgaard understreger, at der ikke er noget farligt ved situationen, men at der er tale om et unødvendigt energitab.

-Essensen er at vi har et tab i vores ledninger på ca. 30 kubikmeter vand i døgnet. Det er i øjeblikket på ca. 60 kn- det svarer til, at man har fire vandslanger til at løbe samtidigt på et samlet ledningsnet på 320 kilometer, siger han.

 

Forbrugere i Viborgområdet skal altså heller ikke bekymre sig om muligt grønt vand i vanhanen, da det er helt ufarligt, og kan drikkes uden problemer.

- Når vi tilfører farve er det alene for at se, hvor det kommer frem.. Folk lægger mærke til det, og på den måde kan vi finde ud af, hvor vandet kommer fra.

 

Viborg Fjernvarme har nu fundet grønt vand hos fem forbrugere, hvilket kan føre dem tættere på en opklaring.

-Vi har fået mange fine henvendelser. Der er også folk, der ringer ind og siger, at de ikke har oplevet noget udsædvanligt, men vi vil gerne have, at folk kun anmelder, hvis der er noget.

 

Bor du i området og oplever noget udsædvanligt, så Kontakt Viborg Fjernvarme på mail post@viborg-fjernvarme.dk, eller ring i arbejdstiden på 87275800.