Viborg-firma nomineret til Oscar

Animationsfirmaet Nørlum fra Viborg har været med til at lave animationsfilmen "Song of the Sea", der netop er blevet nomineret til en Oscar.

noerlum_0.JPG

Viborg-firmaet Nørlum er kommet i overordentligt fint selskab. Animationsfirmaet har været med til at lave animationsfilmen "Song of the Sea", som i eftermiddag blev udvalgt til at være blandt de fem Oscar-nominerede i kategorien bedste animationsfilm. Det skriver Viborg stifts Folkeblad.

Nørlem har stået for cirka 35 minutter af hele filmen, som varer 1.33 timer. Og firmaet har stået for fire af de vigtigste hovedsekvenser i filmen.

20 tegnere har været i sving

Det er firmaets to indehavere, Frederik Villumsen og Claus Toksvig Kjær, der står bag Nørlems del af "Song of the Sea". Claus Toksvig Kjær har stået for produktionsdelen, mens Frederik Villumsen har styret den kreative side med tyve tegnere i sving.

- Det er helt fantastisk. Helt vildt, siger Frederik Villumsen begejstret, da TV MIDTVEST ringer. Og Claus Toksvig Kjær supplerer en halv time senere:

- Det er helt surrealistisk. Vi var den fjerde, der blev råbt op, siger Claus Toksvig Kjær, som i eftermiddags fulgte live-streamingen på sin mobiltelefon.

Støttet af Det Danske Filminstitut

Nørlems del af filmen er støttet af Det Danske Filminstitut med 2 millioner. Den vestdanske filmpulje fra Århus har støttet med 1,1 millioner.

- Det har været helt uvurderligt, siger Claus Toksvig Kjær.

"Song af the Sea" er også nomineret syv gange til den amerikanske pris Annie Awards, som bliver afsløret 31. januar.

I hård konkurrence

De to animatorer er i konkurrence mod langt dyrere producerede film som Disneys 'Big Hero 6' og Dreamworks 'How to Train Your Dragon 2'.

Hvem, af de fem nominerede, der løber med den gyldne statuette, bliver afsløret søndag den 22. februar.

birthday_party_sci_3_with_logo_In_order_0.jpg

Fødselsdagsscenen fra "Song of the Sea".

q001c019_compositing_with_logo_In_order_0.jpg

Scene fra "Song of the Sea".

noerlum3_0.jpg

Scene fra "Song of the Sea".

noerlum4_0.jpg

Scene fra "Song of the Sea".