Viborg FF ansætter ny udviklingschef

Erstatningen for den tidligere sportschef i Viborg FF, Ole Nielsen, er nu fundet. Orla Højris bliver udviklingschef i klubben.

Orla Højris og direktør Morten Jensen.
Orla Højris og direktør Morten Jensen.
Foto: Viborg FF

Siden Viborg FF i december sendte sportschef Ole Nielsen til Randers FC har klubben arbejdet på at få nyt blod i ledelsen. Der kommer dog ikke en ny sportschef, men i stedet bliver Orla Højris udviklingschef i klubben.

Som udviklingschef får han blandt andet ansvaret for den sportslige strategi i A-truppen. Derudover skal han også håndtere FK Viborg, den sportslige administration samt udvikle klubbens scouting og rekrutteringssystem, skriver klubben på sin hjemmeside.

Tidligere på måneden ansatte klubben Stig Torbjønsen, der har en fortid i både Udinese og Rosenborg, som ny chefscout. Netop den ansættelse har været afgørende for den nye udviklingschef, Orla Højris.

- Nu gælder det om at tage de næste step, så Viborg FF bliver en etableret superligaklub. Vi kan ikke konkurrere med de store klubber på økonomi, så derfor skal vi være dygtigere og smartere end de andre. Vi skal blive bedre og mere præcise til scouting – især i udlandet. Ansættelsen af Stig Torbjørnsen som chefscout er vigtig i den forbindelse, og så må det også være et mål, at vi udvikler flere af vore egne spillere til A-truppen, siger Orla Højris til Viborg FF's hjemmeside. 

Orla Højris har været i klubben siden 2011 og har haft flere forskellige funktioner i Viborg FF. Klubben meddeler, at ansættelsen af udviklingschefen betyder, at klubbens organisation nu er på plads.