Viborg er årets iværksætterby

Både private og det offentlige i Viborg Kommune er gode til at gøre det nemt for nye iværksættere. Det giver Viborg titlen som Årets Iværksætterby.

Viborg Kommune skilt 3.jpg

 Viborg Kommune er i dag blevet kåret til Årets Iværksætterby 2010. Prisen gives blandt andet ud fra antallet af nystartede virksomheder og antal iværksættere i kommunen.

Bag kåringen står Dansk Industri, Erhvervsbladet, DANA A-kasse, Erhvervs- og Byggestyrelsen, organisationen Dansk Erhvervsfremme, Væksthusene og Dansk Iværksætterforening.

Komiteen valgte Viborg foran fem andre kommuner, fordi der i Viborg er mange muligheder for at få hjælp til at blive iværksætter.

- Her tænker vi både på de private rådgivere, den offentlige erhvervsservice og kommunen - jo, i Viborg vil man iværksætteri, siger talsmand for dommerkomiteen, Morten Asmussen, i sin motiveringstale.

Borgmester Søren Pape Poulsen er glad for udnævnelsen:

- Jeg er rigtig glad og stolt over, at dommerkomiteen har peget på Viborg Kommune som vinderkommune. der er grundlaget for den succes, Viborg oplever. I mine øjne er et velfungerende erhvervsliv af afgørende betydning for den velfærd, som en kommune kan tilbyde sine borgere. Iværksættere er grundlaget for nye virksomheder og nye arbejdspladser. Det er sådan nogle som dem, vi skal leve af i fremtiden, siger borgmesteren.