Viborg en del af eliten

Team Danmark har netop udnævnt Viborg Kommune som elitekommune. Dermed skal kommunen sammen med Team Danmark styrke udviklingen af lokale talenter, der har potentiale til at nå et internationalt niveau.

Sports- og idrætstalenter i Viborg Kommune kan se frem til at blive endnu bedre. Team Danmark har nemlig besluttet, at kommunen skal være elitekommune. Det betyder, at kommunen nu i endnu højere grad skal satse på udviklingen af lokale talenter.

- Team Danmark kan med deres viden og "know how" give et ekstra løft til det stærke talentarbejde, der allerede udføres i vores dygtige idrætsforeninger. Samtidig er jeg overbevist om, at vi vil se et øget talentsamarbejde på tværs mellem idrætsforeningerne i Viborg Kommune, og at de ved at dele viden og "best practice" også på lokalt niveau kan gøre hinanden bedre, fortæller borgmester i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsen, i en pressemeddelelse.

Gør allerede meget for idrætten

Tidligere har Viborg Kommune fået status som første breddeidrætskommune og Årets Idrætskommune i 2011. Det nye samarbejde med Team Danmark betyder blandt andet, at der på Nordre Skole oprettes en elitelinje for udskolingen. Derudover vil samarbejdet lægge vægt på ernæring, skadesforebyggelse og sportspsykologi.

- Gennem det nye samarbejde med Team Danmark kan vi nu styrke hele set up'et omkring de helt særlige talenter, der er villige til at investere en masse tid og kræfter i at nå til tops blandt de allerbedste, forklarer Søren Pape Poulsen.

Udover Viborg er også Silkeborg ny blandt elitekommunerne, hvor Holstebro og Herning allerede er repræsenteret.