Kristian Jensen om motorvejsplaner: Viborg burde være begejstret

Finansministeren er uforstående overfor den kritik, som flere i Viborg har rejst af Regeringen og DF’s motorvejsplaner.

Kristian Jensen var med live under onsdagens nyhedsudsendelse, hvor han talte om regeringens planer for infrastrukturen.
Kristian Jensen var med live under onsdagens nyhedsudsendelse, hvor han talte om regeringens planer for infrastrukturen.
Foto: TV MIDTVEST

Regeringen og DF præsenterede i dag en plan for bedre infrastruktur, men den har ikke fået en varm modtagelse i Viborg. Det er finansminister Kristian Jensen uforstående overfor.  

- Jeg synes, de burde være begejstrede. Jeg forstår godt, man er begejstret i Ringkøbing og Skive, hvor man får konkrete løft, men det gør man altså også i Viborg, siger han.

I planen er der blandt andet afsat 800 millioner kroner til at udvide og forbedre rute 26 mellem Viborg og Århus. Men den omtalte hærvejsmotorvej til Viborg skal ikke i støbeskeen før 2030.  

Karin Gaardsted, som er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, retter skarp kritik mod planen, ligesom borgmester Ulrik Wilbek og formanden for erhvervslivet i Viborg ikke just er begejstrede.

- Det er dybt, dybt utilfredsstillende. Der er 31 borgmestre, der går ind for det, vi har en by i positiv udvikling, og så duer det ikke, at politikerne ikke prioriterer det højere, siger Viggo Hansen, som er formand for Viborgegnens erhvervsråd.

- Jeg er tilfreds med, at man imødekommer vores ønsker. Jeg havde selvfølgelig gerne set, at vi speeder projektet op, så vi kan blive færdige i 2030 i stedet for at gå i gang i 2030, siger Viborgs borgmester Ulrik Wilbek.           

Det er ikke til diskussion

Med Regeringen og DF’s nye plan bliver Viborg Danmarks største by uden en motorvej.

- Jeg synes, det er både trist og meget skuffende. Det er rigtig, rigtig skidt set med Viborg-øjne, siger socialdemokraten Karin Gaardsted.

Med de lange udsigter følger også en frygt for, at tidsplanen ikke holder, og de fremlagte investeringer ikke bliver en realitet.

Men den bekymring fejer Kristian Jensen af bordet.

Så alle de investeringer, som regeringen og dansk folkeparti har annonceret i dag - de bliver til noget?

- Ja, det gør det. Vi har sat hinanden i stævne i 2023 for at lave VVM-undersøgelsen af vejen fra Give og op til Viborg, så vi er klar til at sætte skovlen i jorden i 2030, for det har vi også lovet hinanden, lyder det fra finansministeren.

- Det er ikke sådan, at det er til diskussion, om der skal være en strækning fra Hobro til Viborg. Den kommer i 2030, uddyber han.

2:00
Begejstringen over onsdagens infrastruktur-aftale er så som så i Viborg, hvor en Hærvejsmotorvej stadig har lange udsigter.