Viborg bruger naturen som stressterapi

I Viborg tror de på, at naturen er det bedste middel mod stress. Vi var med, da de stressramte skulle finde ro og mærke naturen.

- Vi bruger naturen som en del af det at komme sig over en hård periode med belastning og stress. Det fortæller Søren Bering Petersen, som er underviser og jobindsatsmedarbejder hos Viborg Kommune.
- Vi bruger naturen som en del af det at komme sig over en hård periode med belastning og stress. Det fortæller Søren Bering Petersen, som er underviser og jobindsatsmedarbejder hos Viborg Kommune.
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Fællessamling om et bål og en gåtur i skoven.

Det er nogle af de midler, de bruger for at behandle stress på Gammel Almind Stressrehabilitering ved Hald Sø i Viborg.

- Det giver en ro, men også mulighed for at mærke sig selv. Og i en fortravlet hverdag er det desværre noget, vi glemmer, siger Hanne Høgh Henriksen fra Møldrup.

Hun er til dagligt SSP-medarbejder, men lige nu er hun sygemeldt med stress. Hun er en af de 100 viborgensere, der hvert år kommer I natur-terapi.

- Naturen er omkring os hele tiden, og på en eller anden måde er det fantastisk at lære at bruge den igen, siger Hanne Høgh Henriksen.

Succes i 10 år

Gammel Almind Stressrehabilitering har eksisteret i 10 år, og de har stor succes med naturterapien. 80 ud af de 100, de har I behandling, kommer nemlig tilbage i arbejde.

- Rent fysisk sænker blodtrykket sig, og så er er der også noget hjernemæssigt i, at vi ikke skal forholde os til alt muligt med smartphones og biler, der kører. Vi skal forholde os til naturen, som urmennesket kender, fortæller Søren Bering Petersen, som er underviser og jobindsatsmedarbejder hos Viborg Kommune.

Et forløb med naturterapi er en del af af jobcentret I Viborg Kommune, og forløbet kan varer i op til 12 uger.

For de stressramte borgere er der ingen tvivl om, at ugerne i naturen er godt givet ud.

- Jeg har i mange år bare lukket ned og passet mit arbejde, og det er så fjerde gang jeg er nede med stress. Så hvis jeg vil noget andet, end jeg plejer, så skal jeg gøre noget andet. Og der hjælper naturen mig rigtig meget, siger Mette Glob, som til dagligt er ergoterapeut i Lindum.  

Vi var med, da der skulle stresses af i skoven. Du kan se hele indslaget og møde nogle af de andre stressramte herunder:

1:59