Viborg-borgmester: Vi er igen blevet overset

Borgmesteren i Viborg Kommune er meget utilfreds med den togaftale, der tirsdag blev indgået på Christiansborg. Igen er Viborg blevet overset i de trafikpolitiske beslutninger, mener han

Mens der bliver investeret mange penge i en hurtigere togforbindelse mellem Struer og Vejle og mellem Herning og Aarhus, så kan Viborg kun se frem til en mindre investering, der ikke vil gøre noget særligt ved transporttiden.

- Jeg er dybt skuffet over, at man endnu engang overser så stort et område som vores her på Viborg-egnen med 50.000 arbejdspladser og næsten 100.000 indbyggere i kommunen. Vi bliver overset hver gang det gælder veje - nu er vi også blevet det, når det gælder tog, siger borgmester Søren Pape Poulsen.

Burde rette skinnerne ud

Han mener, man burde have prioriteret at rette banen mellem Struer og Aarhus ud, så man fjerner det nuværende stop i Langå. På den måde vil man kunne komme fra Struer til Aarhus på en time - og fra Viborg til Aarhus på kun en halv time.

- Jeg synes, aftalen mangler visioner, og jeg savner, at der er nogle folketingspolitikere, der er valgt i den her storkreds, som har fokus på det her område. Der er store virksomheder i både Struer og Bjerringbro, der vil have stor glæde af en hurtig forbindelse til Aarhus, siger han.

Hele Danmark får gavn af aftalen

Det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg, der har siddet med til forhandlingerne om togfonden, er ikke enig med borgmesteren:

- Jeg synes udregningen viser, at Danmark bliver koblet meget bedre sammen, og togene bliver hurtigere eller lige så hurtige som bilen. Det vil få flere over i den kollektive trafik. Bare på strækningen Struer-Langå forventer vi næsten 20.000 flere passagerer. Det er godt for miljøet, siger han til Viborg Stifts Folkeblad.