Viborg-borgmester fik postkort mod besparelser

Viborgs borgmester fik i morges 3750 protestpostkort fra forældre, der er utilfredse med planlagte besparelser på børneområdet

postkort_pix.jpg
Foto: Ditte Georg Poulsen, TV MIDTVEST

Klokken 8.10 i morges fik Viborg-borgmester Torsten Nielsen (K) overrakt en stor samling postkort. 3750, for at være mere præcis, med navnene på 7000 børn.

Men det var ikke glade feriehilsener, der stod på kortene. Tværtimod. Postkortene var fra forældre, der er utilfredse med kommunens planlagte besparelser på børne- og ungdomsområdet i 2017. 

Tidspunktet for overrækkelsen af protestpostkortene var ikke tilfældig. Borgmesteren var nemlig på vej ind for at indlede byrådets budgetforhandlingsseminar, og på p-pladsen stod frontfigurerne for happeningen klar. 

- Der er i forvejen skåret ind til benet gennem årene og med yderligere besparelser kan man ikke undgå, at det vil gå ud over personalesammensætningen. Og så går det ud over børnene, siger Katrine Rohde, bestyrelsesformand i Digterparkens Børnehus.

Styregruppen har også lavet en facebook side: 'Bevar lyset i børnenes øjne - nej til besparelser i Viborg 2017-2020. Siden har fået mere end 1.300 følgere de seneste par måneder.