Viborg-besparelser: De ældre står for skud

I dag mandag blev det besluttet, hvor de massive besvarelser i Viborg Kommune rammer. 180 millioner kroner skal spares i 2012.

260410ViborgKommune001.jpg

Det er socialområdet, der bliver hårdest ramt af de store besparelser, som Viborg Kommune står foran. Socialområdet skal spare 51 millioner kroner - svarende til 102 medarbejdere. 42 af stillingerne er hjemmehjælpere. Borgmester Søren Pape forsikre dog, at besparelserne ikke kommer til at gå ud over de ældre:

- Det er klart, man skal passe på med at sige, at det ingen betydning får, men det er ikke intentionen, at det kommer til at gå ud over de ældre, forklarer borgmesteren.

Men ældresektoren bliver hårdt ramt - 3/4 af besparelserne på socialområdet kommer nemlig til at omhandle de ældre. Pengene skal blandt andet findes ved hurtigere patient-genoptræning og en mere effektiv hjemmehjælp. 

Flertal uden om Venstre

Spareplanerne i Viborg Kommune er blevet til med et flertal i byrådet udenom Venstre. Allerede næste år træder de første besparelser i kraft. I alt skal der spares 300 offentlige stillinger væk. Udover ældreområdet bliver blandt andet også skole- og beskæftigelsesområdet ramt. Desuden skal der indføres betalings-parkering i centrum.

Se alle besparelserne her.

Se borgmester Søren Pape fortælle mere om, hvor besparelserne kommer til at ramme: