Viborg beholder børnepsykiatrien efter politisk kovending

Børnepsykiatrisk afdeling forbliver i Viborg. Til stor ærgelse for personalet i Herning, der havde håbet at få pladserne.

Jannie Poulsen er psykolog på børnepsykiatrisk ambulatorium i Herning. Hun er ærgerlig over regionsrådets beslutning om at beholde pladserne i Viborg.
Jannie Poulsen er psykolog på børnepsykiatrisk ambulatorium i Herning. Hun er ærgerlig over regionsrådets beslutning om at beholde pladserne i Viborg.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Politikerne i Region Midtjylland besluttede onsdag, at børnepsykiatrisk afsnit skal blive på afdelingen i Viborg.

Det har ellers længe været planen, at regionen ville samle det hele under et tag i Gødstrup, når det nye sygehus står færdigt. Men sådan bliver det ikke, og den politiske kovending bliver nu kritiseret i Herning.

- Vi synes, at det er ærgerligt, at der ikke er blevet lyttet til de faglige argumenter, der er blevet indstillet fra direktionen og LMU i forhold til at få sikret den her faglighed, siger psykolog på børnepsykiatrisk ambulatorium i Herning, Jannie Poulsen.

Nye voksenpladser ændrede planerne

I Herning havde de håbet på en sammenlægning med Viborgs skolepsykiatri. Sådan har det også hele tiden været planen, at det skulle ende, men for nyligt blev Region Midtjylland påbudt at oprette 32 ekstra særlige pladser i voksenpsykiatrien, og det har fået politikerne til at ændre på planerne.

- Vi har besluttet, at de 14 særlige psykiatriske pladser skal placeres i Gødstrup, siger Ulla Diderichsen (V), der er medlem af regionsrådet. 

1:50
En politisk kovending gør, at børnepsykatrien i Viborg alligevel ikke flytter til Gødstrup Sygehus.

I høringssvarene anbefaler flere dog, at børnepsykiatrien bliver slået sammen i Gødstrup, mens de nye pladser i voksenpsykiatrien bliver oprettet i Viborg. 

- Vi har ikke kunne lytte til det hele. Man kan ikke få det hele, og derfor er det sådan. Jeg har læst det høringssvar fra børnepsykiatrien i Herning og i Aarhus, og de vil gerne have det flyttet sammen. Sådan bliver det ikke på nuværende tidspunkt. Det bliver, som det er, siger Ulla Diderichsen (V).  

I Herning frygter man, at det i fremtiden vil komme til at gå ud over fleksibiliteten. 

- Det kommer til at betyde, at vi mangler de børnepsykiatriske sengepladser. Det var tænkt, de skulle være fleksible mellem børn- og ungepsykiatrien. Men hvis det ligger i Viborg og Gødstrup er det svært at kunne benytte hinandens pladser, hvis der er overbelægning et sted og god plads et andet sted, siger Jannie Poulsen.

Der arbejdes nu på, at de 14 særlige pladser midlertidigt skal oprettes i Holstebro, indtil sygehuset i Gødstrup er klar.