Viborg-beboere frygter pyroman

Beboere i boligkompleks i Viborg frygter, at en pyroman er på spil, efter der har været brand i samme kælder tre gange.

herluf.jpg
Foto: Jacob Krogsgaard Nielsen, TV MIDTVEST

Der har igen været brand i et boligkompleks på Gl. Aalborgvej i Viborg. Lørdag aften måtte en hel opgang evakueres, inden brandfolk hurtigt fik situationen under kontrol.

Herluf Andreasen bor i opgangen. I går blev hans ellers fredelige aften afbrudt af en evakuering. Det er tredje gang, at der har været brand i boligkomplekset, og det skaber utryghed hos beboerne. For de frygter, der er en pyroman på spil.

- Foreløbigt har det kun været i kælderrummet, men det er utrygt alligevel, siger Herluf Andreasen.

Lørdag aften fik flammerne fat i noget ophængt tøj i et tørrerum. Politi og brandvæsen kom hurtigt til stedet, inden ilden nåede at brede sig.

- Vi har sikret de spor, der er i kælderen, for vi mistænker, at det er en gerningsmand, der har påsat branden, siger Allan Riis, som er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Låste døre

Boligkomplekset hører under Boligselskabet Viborg, og de har nu taget konsekvensen af de tre brande. De har nemlig sørget for, at alle døre i de tre berørte opgange er låst døgnet rundt.

- Vores beboere skal ikke være utrygge her på Gl. Aalborgvej eller andre steder hos os, siger Grethe Hassing, som er direktør ved Boligselskabet Viborg.

Hun håber, at en eventuel gerningsmand snart bliver stoppet.  Noget som politiet arbejder på.

- Vi tænker, at der kan være en sammenhæng, når det er sket på samme adresse, siger vagtchef Allan Riis.

Foreløbigt er ingen anholdt i sagen, og derfor må Herluf Andreasen og de andre beboere igen gå i seng med bange anelser.

- Jeg prøver at sove i min egen seng. Jeg tror, jeg tager chancen. Det kan ikke nytte noget, at vi alle sammen flygter, siger Herluf Andreasen.

Ingen kom alvorligt til skade, men en enkelt måtte dog en tur på sygehuset til tjek for røgforgiftning.  

1:39