Viborg ansætter animationsfigur

Viborg Kommune har ansat animationsfiguren Viktor. Meningen er, at han skal styrke kommunikation og markedsføring i hele kommunen, og samtidig styrke kommunens brand som europæisk animationshovedstad.

Viktor er Viborgs nye animerede formidler. En stærk kommunikatør af gode historier, vigtig viden og nye indsatser. Hans magiske blyant sætter billeder på historier, så de giver mening for målgruppen.

Viktor optræder både i film, trykte medier og digitale kanaler. Han engagerer sig i forskellige roller og budskaber - hvad enten det er om service til borgere, potentialer i erhvervslivet, tilbud til turister, muligheder på uddannelsesområdet eller kommunens mange unikke events.

- Jeg synes, at Viktor tegner til at være en skøn og engageret fyr, som jeg tror mange vil tage godt imod. Når vi bruger animation, så taler vi til både ”hjernen og hjertet” hos vores målgrupper. Og på den måde får vi fortalt om de initiativer og indsatser, vi tilbyder i vores kommune på en mere vedkommende måde, siger Åse Kubel Høeg, formand for Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation.

Viktor skal bruges bredt
Viborg Kommune har sammen med en række samarbejdspartnere udviklet Viktor. Tanken er, at Viktor skal bruges bredt inden for mange områder og brancher.

- Med Viktor udnytter vi på endnu en måde det helt unikke potentiale inden for animation, som vi har i vores kommune. Og vi gør det på en måde, så mange aktører i kommunen lidt lettere kan udnytte animation til slagkraftig kommunikation og markedsføring, siger Lars Stentoft, direktør for Kultur, Service & Events.
 

Her kan du se en lille bid af den nye animationsfilm om Viktor. 
Filmen er tegnet af animationsfirmaet Monkey Tennis fra Arsenalet: