Viborg-anfører: Positivt at klubben tør tænke ungt

Jeppe Grønning, anfører i Viborg FF, glæder sig til at samarbejde med Jacob Neestrup. Og hans unge alder er ikke et problem, mener anføreren.

0:48
Viborg FF-anfører Jeppe Grønning - se et interview med ham her.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Der var ikke mange, der havde set det komme.

Men reaktionerne er til gengæld positive, efter at 1. divisionsklubben Viborg FF torsdag præsenterede 31-årige Jacob Neestrup som ny cheftræner.

- Det er ekstremt positivt, at man har turdet gå nye veje og tænke moderne og ungt. Og det tror jeg - med al respekt for den gamle garde af trænere - at vi har brug for, siger Viborgs anfører Jeppe Grønning.

Jacob Neestrup kommer fra en stilling som assistenttræner i FC København. Han har tidligere trænet klubbens U17-hold, og ansættelsen skal også ses som et udtryk for, at klubben vil satse mere på egne talenter.

Jeppe Grønning er selv 28 år, og det faktum, at den kommende cheftræner kun er tre år ældre, betragter han ikke som et problem.

- Det bliver mere og mere moderne, at træneren bliver yngre. Han har mange års erfaring, fordi han startede i en tidlig alder. Han har en erfaring, der svarer til, at han kunne være lidt ældre, så alder er ikke noget problem. Det handler om at være tydelig i, hvad han står for. Og er han det, er det ikke så afgørende, om han er 30 eller 50, siger Jeppe Grønning.

Har gået i den bedste skole

Formanden for fanklubben The Green Pride, Lars Hartvig, er enig.

- Han er et lidt ubeskrevet blad for mig, men jeg er først og fremmest glad for, at vi nu har fået træneren på plads. Og så synes jeg, at det lyder som et meget spændende projekt. Man kan godt kalde det et lille sats, men omvendt er jeg glad for, at man prøver noget helt nyt i stedet for at satse på the usual suspects.

- Og hans manglende erfaring som cheftræner gør dig ikke nervøs?

- Nej. Jeg glæder mig til at se, hvad han står for, og man kan vel sige, at han har gået i den bedste skole i FCK. Jeg stoler på, at de har gjort deres hjemmearbejde på Kirkebækvej, siger Lars Hartvig med henvisning til Viborgs sportslige ledelse.

Sportsredaktøren på Viborg Stifts Folkeblad, Danni Kristensen, kalder ansættelsen af den unge FCK-assistent for et modigt valg.

- Jacob Neestrup har et fint navn i ungdomsmiljøet i Danmark. Han har fine resultater og været med til at fremelske nogle fine spillere i FCK, men det er også mere eller mindre det, vi ved om den her meget unge træner. Så umiddelbart virker det som et ret modigt valg af Viborg, at man giver et trænertalent det her tunge ansvar, når målsætningen er at rykke op i næste sæson, siger Danni Kristensen.

Han understreger dog samtidig, at den nye cheftræner virker som en mand, der er vant til at kunne håndtere et stort pres.

- Et eller andet synes jeg jo, at det er fedt, at der kommer en mand helt udefra og ikke en fra den sædvanlige trænerkarussel, siger sportsredaktøren.

1:04
Interview med sportsredaktør Danni Kristensen, Viborg Stifts Folkeblad.
2:21
 
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST