Viborg åbner engelsksproget børnehave

Pædagogerne skal tale engelsk i en ny international børnegruppe.

Lone Stoffer er børnehaveleder.
Lone Stoffer er børnehaveleder.
Foto: Viborg Kommune

Viborg Kommune er nu den første kommune uden for Storkøbenhavn, der tilbyder en international børnehave.

Den åbnede i går, den 1. januar, i børnehuset Bulderby, og sproget er engelsk.

- Dagligdagen bliver som i det øvrige Bulderby. Det er dansk pædagogik, det er dansk kultur, det foregår bare på engelsk. Børnene møder ind om morgenen og spiser morgenmad med de andre børn, og klokken halv otte går de for sig selv, og så foregår det på engelsk indtil klokken halv et, hvorefter de er sammen med de andre igen, og så er sproget dansk, fortæller Lone Stoffer Bekker, der er børnehusleder i Børnehuset Bulderby.

Tilbuddet er målrettet internationale familier, og der er plads til 20 børn i alderen tre til seks år. Det drejer sig blandt andet om børn, som forventes at fortsætte deres skolegang på en engelsksproget skole, enten i Danmark eller i udlandet.

- Jeg synes, det er enormt spændende, og jeg synes, det er et spændende tilbud. Vi har glædet os rigtig meget til det, siger Lone Stoffer Bekker.

To pædagoger med international erfaring er blevet ansat.

Vil tiltrække arbejdskraft

Per Møller Jensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, er glad for det nye tilbud.

- Dels drejer det sig om, at vi lever i en international verden, og dermed bevæger arbejdskraften sig over landegrænserne. Der skulle det også gerne være attraktivt for udenlandsk arbejdskraft at komme til Viborg, og så mener jeg også, at det er et godt tilbud for familier, der vil den anden vej, så deres børn kan være klar, forklarer han og tilføjer:

- Det handler om at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Vi har også tilbuddet på skoleområdet i kommunen, så nu har vi hele paletten fra dagtilbud til ungdomsuddannelserne.