Sejltur på 15 år: - Vi vil skabe et liv, hvor vi ikke venter på, det bliver weekend

Mikkel Nordsäter og Jakob Bütow fra Skive vil på lidt af et eventyr. De vil sejle verden rundt på en båd de selv sætter i stand.

Mikkel og Jakob drømmer store drømme om de kommende år på havet i deres fælles projekt, et skib.
Mikkel og Jakob drømmer store drømme om de kommende år på havet i deres fælles projekt, et skib.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Lige nu handler det mest om at få brudt alting ned. 

Men snart begynder de to kammerater at bygget sejlskibet op igen. Et skib der skal sende dem ud på deres livs eventyr. 

23-årige Mikkel Nordsäter og 22-årige Jakob Bütow er fra Løkken og Helsingør, men de bor sammen i Skive, hvor de bruger al fritiden på deres fælles projekt, skibet "Togetherness". 

Når skibet er færdigt vil de ud at sejle. I lang tid. 10-15 år er planen. Men hvorhen ved de ikke. 

- Vi har ikke sat os et mål. Men vi vil ud og opleve verden. Det er det primære formål med projektet, forklarer Mikkel Nordsäter. 

Et stort projekt, hvor de to unge mænd skal teste deres venskab af. Et venskab der ikke har varet lang tid, det er kun ét år siden de mødte hinanden for første gang. 

- Der gik to uger fra vi mødte hinanden, til jeg spurgte, om vi ikke skulle ud og rejse jorden rundt, forklarer Mikkel Nordsäter. Jakob griner. 

- Hvis ikke man hopper, så står man stille

De to unge mænd er helt med på, at de bevæger sig ud på dybt vand. Både i bogstaveligste forstand, men også i forhold til udviklingen i deres liv. 

- Hvis ikke man tager et spring, så står man stille. Det handler om at komme ud og gøre noget anderledes, vi vil ikke gå normens vej, forklarer Jakob Bütow. 

Der er et stykke vej endnu, før båden er klar til at sejle jorden rundt. 
Der er et stykke vej endnu, før båden er klar til at sejle jorden rundt. 
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Mikkel supplerer. 

- Det handler ikke nødvendigvis om at sejle. Det kunne være mange andre måder at leve på. Det handler om at gøre noget, så man ikke føler man venter på weekend, forklarer Mikkel Nordsäter. 

Et par år endnu

Inden de to kan få vand under skibet, så venter der et par års arbejde med at få gjort klar til den lange tur. En venten der ikke virker til at frustrere de to. 

- Der er lang vej igen, men vi tror supermeget på det. Det skal nok kunne lade sig gøre. 

Til efteråret skulle skibet gerne kunne forlade trækasser og gamle bildkæk til fordel for en plads i vandet på havnen i Skive. 

2:10
To venner er i gang med at renovere et sejlskib, som skal bringe dem rundt på verdenshavene de næste mange år - helt CO2-neutralt.