Opråb fra forældre: Vi ved jo godt vores børn er overladt til sig selv

En landsdækkende demonstration nærmer sig. Forældre fra hele landet er trætte af for få pædagoger i daginstitutionerne.

Signe Mortensen (tv.) og Sabina Aagaard Hakonsen (th.) fra Skive er to af dem, som den 6. april kommer til at være på gaden for at demonstrere mod mangel på pædagoger i daginstitutionerne.
Signe Mortensen (tv.) og Sabina Aagaard Hakonsen (th.) fra Skive er to af dem, som den 6. april kommer til at være på gaden for at demonstrere mod mangel på pædagoger i daginstitutionerne.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Der er for få pædagoger i daginstitutionerne til at løse de daglige opgaver. Det mener flere forældre fra hele landet, og det betyder, at de den 6. april går på gaden for at ytre deres budskab.

To af dem er Signe Mortensen og Sabina Aagaard Hakonsen fra Skive, der nu har fået nok af manglende hænder i deres børns institutioner.

- Vi oplever jo af og til, at pædagogerne simpelthen har for travlt til at løse opgaven. Hvis man kommer med et barn, som af den ene eller anden grund har svært ved at blive afleveret, så er det svært at give barnet den tid, der skal til, før barnet kan falde til ro igen. Det betyder, at man tit må aflevere et grædende barn. Det er ikke tilfredsstilende, fortæller Signe Mortensen.

Den 11. marts sendte Danmarks Radio dokumentaren ´Hvem passer på vores børn?´, der viste hverdagen fra to danske daginstitutioner. Programmet satte spørgsmål ved, om der var tilstrækkelig med pædagoger til at give den nødvendige tryghed hos børnene.

Dagen efter den 12. marts blev et forslag om minimumsnormeringer i daginstitutoner stemt ned i Folketinget. Sidenhen er hjemmesiden hvorerderenvoksen.dk blevet til virkelighed. Hjemmesiden opfordrer forældre landet over til at gå på gaden den 6. april for at demonstrere mod for få pædagoger i landets daginstitutioner.

- Alle forældre har jo nok lukket øjnene i mange år. Vi ved jo godt, at vores børn lidt er overladt til sig selv, og der foregår mange ting, som egentlig ikke burde foregå i det velfærdssamfund, som vi har. At vi ikke er i stand til at tage os af vores mindste borgere, synes jeg, er skræmmende, fortæller Sabina Aagaard Hakonsen, der er initiativtager til demonstrationen i Skive.

Sabina Aagaard Hakonsen er selv pædagog, og hun har oplevet at bukke under for presset. Derfor glæder man sig også hos pædagogernes landsforbund BUPL over, at de mange forældre nu forsøger at gøre noget ved problemet.

- Det gode ved de her demonstrationer er, at de ikke er faciliteret af os eller af pædagogerne. Det er faktisk forældrene selv, som har taget det her initiativ. Hvor meget impact, det får på Christiansborg, må tiden vise, men jeg håber, at det er første skridt på vejen til at gøre børneområdet til high-politics, siger Elisa Rimpler, der er landsformand for BUPL.

I øjeblikket er der arrangeret 46 demonstrationer rundt omkring i landet den 6. april.

5:08