Vi tænker på sommerferie i juleferien

Ifølge rejseselskab, så bruger rigtig mange juleferien til at finde og bestille årets sommerferie.

Grækenlands mange øer med sandstrande og sol bliver et sikkert hit i sommerferien.
Grækenlands mange øer med sandstrande og sol bliver et sikkert hit i sommerferien.
Foto: Bravo Tours

Julen er ifølge rejsebranchen sommerferiens tid - i hvert fald når det gælder bestilling af årets sommerferie. For knap har vi pakket den sidste gave ud, før vi begynder at tale om et andet af årets højdepunkter, nemlig sommerferien. Den bestilles - traditionen tro - mellem jul og nytår.

- Det er slet ikke så overraskende. Vi har hvert år rygende travlt mellem jul og nytår - først på vores hjemmeside d. 25. december og så på vores telefoner resten af julen. For det er nu, familien er samlet og har tid til at kigge efter årets ferie, siger Peder Hornshøj, der er administrerende direktør i Bravo Tours med hovedsæde i Herning.

Han fortæller, at undersøgelser viser, at over halvdelen af danskerne bestiller deres sommerferie 3-6 måneder i forvejen, og søgningen efter årets feriedestination kan altså mærkes på hjemmesidernes søgemaskiner i julen. Bravo Tours forventer at sælge en stor del af årets sommerferier i løbet af årets første måneder.

Grækenland bliver årets hit

Ifølge rejselskabet er der er ét land, der bliver mere populært end de andre, når det gælder sommerferien.

- Jeg er slet ikke i tvivl, det bliver et år i Grækenlands tegn - her går priser, standard og det gode ferieliv op i en højere enhed, og vi mærker en stor efterspørgsel både på rejser til fastlandet og de populære ferieøer, siger Peder Hornshøj.